Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ρε, άγαμοι θύται!


Μπορεί ένας κατηγορούμενος να είναι ταυτόχρονα και ο δικαστής του εαυτού του; Μπορεί ένας σεσημασμένος κακοποιός να είναι φύλακας σε τράπεζα; Μπορεί ο λύκος να φυλάει τα πρόβατα;
Μπορεί μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη και την αξιοκρατία στην κοινωνία, να απαλλάξει τη δημόσια διοίκηση από τη διαφθορά,  τον κομματισμό και τον συντεχνιακό συνδικαλισμό;
Φυσικά, όλα γίνονται στη χώρα της κωλοτούμπας!
Να μην ξεχνάμε ότι ο Γ. Παπανδρέου κέρδισε τις εκλογές τον Οκτώβριο του 2009, με την περίφημη πλέον ρήση «λεφτά υπάρχουν». Λίγους μήνες αργότερα η χώρα μας «αναγκάστηκε» να προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης, αδυνατώντας να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις.
Έκτοτε παρατηρούμε μια κυβέρνηση που αυτοδιαψεύδεται διαρκώς στις προβλέψεις της, αδύναμη να εφαρμόσει τα μέτρα που αποφασίζει, μια κυβέρνηση αναξιόπιστη και ανίκανη, όντας δέσμια του αμαρτωλού παρελθόντος της. Μια κυβέρνηση που αντί να πατάξει την τεράστια φοροδιαφυγή, επέλεξε να επιβάλλει άδικους και απάνθρωπους φόρους, ισοπεδωτικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ως μονόδρομο για έξοδο της χώρας από την κρίση.
Μια αδίστακτη κυβέρνηση που έχει θέσει ως μοναδικό στόχο να σπείρει τον πανικό και να διχάσει την κοινωνία προκειμένου να έχει το λιγότερο δυνατό κόστος, αυτή η πολιτική της.
Αυτή είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό έναν τραπεζίτη και δεκανίκια τον Σαμαρά και τον Καρατζαφέρη… Και η κουβέντα που γίνεται είναι αν πρέπει να παραμείνει αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ ο ΓΑΠ!
Ρε, άγαμοι θύται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου