Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ο Ελληνάρας

Δεν υπάρχει χειρότερη ράτσα από τους Ελληναράδες. Είναι ο τύπος του ξερόλα, του "μέσα σε όλα", που μόλις γυρίσεις την πλάτη σου σχολιάζει στην ομήγυρη "έλα μωρέ τι ξέρει αυτός ο μαλάκας".
Καταφερτζής και δουλοπρεπής από τη φύση του, μια ζωή ψάχνει το βόλεμα και το παραγοντιλίκι, μέσα από οποιαδήποτε μορφή εξουσίας, για να εκδηλώσει το κόμπλεξ του. Συνήθως αγράμματος και ημιμαθής χρησιμοποιεί και μεταφέρει επιχειρήματα και ιδέες άλλων για να εντυπωσιάσει. Μέχρι να τον πάρουν χαμπάρι, το επιτυγχάνει και τότε δείχνει τον πραγματικό του εαυτό. Πραγματικός δυνάστης στον χώρο εργασίας του, κάνει τα πάντα για να ικανοποιήσει τον εργοδότη του, χωρίς ηθικούς φραγμούς ή οποιοδήποτε ίχνος αξιοπρέπειας.
Συχνάζει σε μέρη όπου θα τον δούν να περιφέρεται συνοδεία του προστάτη του, μιμείται τρόπους και εμφάνιση και κάνει τον μεσάζοντα για να επιλύσει προβήματα, να καθησυχάσει και να χτυπήσει φιλικά στην πλάτη.
Η μορφή του Ελληνάρα κυριάρχησε στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Κατώτερα και μεσαία κομματικά στελέχη, παρατρεχάμενοι, διεφθαρμένοι και βολεμένοι από το πολιτικό σύστημα, μετεξελίσσονται σήμερα στους μεγαλύτερους επικριτές του. Μόλις αλλάξουν τα πράγματα θα είναι πάλι με τους νικητές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου